13 Temmuz 2014 Pazar

14-18 Temmuz Haftası Parite ve Emtia Analizi


ALTIN ANALİZİ
Altın geçtiğimiz hafta belirlediğimiz 1,332 bariyerini aşarak 1,360/66 aralığına yükseliş konusunda önemli bir sinyal vermiş oldu. Altın için kısa vadeli kritik destek olarak ilk etapta 1,332 seviyesini, daha sonra ise
1,317 seviyesini gösterebiliriz. İlk etapta 1,332 bariyeri üzerinde kaldıkça yükselişlerin devam etmesini 1,350/52 seviyesinin test edilmesi daha sonra ise 75 haftalık üssel hareketli ortalamanın geçtiği seviye olan 1,360 seviyesinin test edilmesi beklenebilir. Düşüş trend kanalının geçtiği seviye ise 1,366.. Altın için yükseliş trendi başladı diyememizin en büyük sebebi "Alçalan Üçgen" senaryosunun hala da işliyor olması. Bu senaryoya göre orta vadeli satıcıların devreye girebileceği endişeyle alımlar azalabilir ve satış başlayabilir. Satıcıların devreye gireceği kritik bölge olarak 1,360/66 seçilebilir. Bu bölge aşıldığı taktirde 1,392-1,432 dirençlerinin test edilme olasılığı çok yüksek. Ancak 1,360/66 aralığı geçilmeden kısa-orta-uzun vadeli satışlara maruz kalabiliriz.

Altın'ı tek başına değerlendirdiğimizde yükseliş ihtimalinin arttığını net bir şekilde görebiliyoruz. Daha önce yayınladığımız haftalık analizlerde SP500 endeksinde "Kar satışı değil; çöküş" senaryomuzun geçtiğimiz günlerde daha çok dillendirildiğine şahit olduk. Tekrar söylüyoruz yaşanabilecek ciddi bir krizde şu anki koşullarda  en çok yükselme potansiyeline sahip enstrümanlardan biri Gümüş diğeri ise Altın'dır. Bu çöküş senaryomuzda Sp500 başta olmak üzere küresel borsalarda %30-35 civarında bir satış ciddi bir krizin tetikleyicisi de olabilir. Bu durumun gerçekleşmesine neden olabilecek gelişmeler geçtiğimiz günlerde Portekiz'de ortaya çıkan Bankacılık sektörü öncüsünde de olabilir, yaşanabilecek bir savaş öncülüğünde de. Ancak her ne olacaksa yılın son çeyreğinde yaşanacak gelişmeler bu çöküş senaryosunun bahaneleri olacaktır görüşündeyiz. Olaya tamamen teknik analizle baktığımızdan RSİ, Williams Range, ve CCI indikatörlerinin uzun süredir aşırı alım bölgesinde olması yaşanabilecek düşüşün habercisi niteliğindedir.

Sp500 vadeli grafiği:                                       











Gümüş Grafiği:










DOLAR ANALİZİ
Dolar geçtiğimiz haftayı 2,116 seviyesinden kapatınca günlük analizlerde dile getirdiğimiz kısa vadeli düşüş trendine devam etme kararını onayladı ve 2,108-2,088 desteklerine düşüş için daha istekli bir görüntü ortaya çıkmış oldu. Dolar'da daha önce analizini yaptığımız TOBO formasyonu bu hafta içi gündeme gelecektir ve 2,088 desteğinin önemi üzerinde durulacaktır. (Önceki analiz için tıklayın)... 2,088 desteği üzerinde kalındıkça da TOBO formasyonu güncelliğini koruyacaktır ve ilk etapta 2,152 boyun çizgisi olmak üzere 2,243 formasyon hedefi olacaktır. Bahsettiğimiz bu senaryo daha önce belirttiğimiz dip formasyonuna da uygun düşmekte ve 2,050-2,10 aralığındaki alım önerimizin devam etmesini sağlamaktadır. Defalarca alım için uygun olduğunu dile getirdiğimiz bu aralıktan gerçekleşecek alımlar 2,152-2,243-2,39 hedefleriyle elde tutulabilir. Kısa vadeli görünümün düşüş yönünde olduğu Dolar'da böylelikle orta vadeli alım fırsatları oluşacağı düşüncesindeyiz.

GBPUSD ANALİZİ
Gbpusd paritesinin daha önce yaptığımız analizinde aylık grafikte üzerinde durduğumuz 1,717 seviyesi hala da önemini korumakta ve yükselişlerin önünde en büyük engel olmaktadır. (Önceki analiz için Tıklayın).. Daha önce gerek destek gerekse direnç görevi gören bu bölgenin geçilememesi olası satışları tetikleyebilir. Aylık grafikte dikkatini çektiğimiz diğer bir husus ise RSİ göstergesinde yaşanan düşüş trendi. Rsi göstergesinin 1,717 bariyerinin geçilememesiyle yataya döndüğünü, bu hareketin ise olası bir kar satışı/düşüş trendinin habercisi olabileceğini düşünüyoruz.

Kısa vadeli değerlendirmemizde ise yeni başlık olarak eklediğimiz "Teknik analizde başarı elde etmiş Formasyonlardan" ilki olan WOLFE WAVE BEARİSH Formasyonunun belirgin bir şekilde ortaya çıktığını görüyoruz. Bu formasyona göre 1,717 direnci 5 numaralı bölge olarak ön plana çıkarken formasyon hedefi ilk etapta 1,670 daha sonra ise 1,660 olarak seçilebilir.


Ücretsiz EUR/USD, GBP/JPY, USD/JPY, GBP/USD , EUR/JPY, AUD/USD, ALTIN, DOW, NIKKEI ve PETROL sinyalleri için tıklayın..

0 yorum:

Yorum Gönder